Contact

Dankzij de medewerking van vele mensen is deze stamboom tot stand gekomen.
Ook u kunt natuurlijk bijdragen tot verdere uitbreiding, maar ook om onjuiste gegevens te corrigeren.

Samen kunnen we de stamboom compleet maken en aanvullen.
Uw verhalen zijn welkom, zolang ze maar betrekking hebben op de familienaam.
Als u wilt bijdragen kunt u een berichtje achterlaten.

Wilt u dat ik contact met u opneem, vul dan het formulier zo volledig mogelijk in.

Let op: Zonder uw naam en e-mail adres kunt u het formulier niet verzenden.

Met een muisklik   

Een stamboom maken is niet alleen veel werk maar vooral leuk werk. Het neuzen in oude archieven, het bezoeken van mensen en het ordenen van de informatie en foto's die ze verstrekken. Het opvragen van oude documenten, stukken van de gemeenten of van doop-, trouw- en begraafboeken van de parochies levert een schat aan infomatie op. Ook bidprentjes of gedachtenisprentjes leveren vaak informatie en vertellen soms iets over de overledenen.

Een stamboom is nooit af. Altijd weer zijn er hier en daar puzzelstukjes die ontbreken. Er is een drang om die leegtes op te vullen en tevens ben je benieuwd naar een nog verder in het verleden gelegen voorouder.
Vooralsnog is Willem Reubsaet geboren tussen ca. 1635 en 1645 de oudst gevonden voorvader in mannelijke lijn.
Er zijn aanwijzingen dat de naam Reubsaet als Rubsart al eind 16e eeuw voor kwam.

Verder onderzoek is nodig. Er zijn nog zoveel zaken die (nog) niet duidelijk zijn. Dat bewijst ook de pagina "losse eindjes" die u kunt vinden in het menu onder "Genealogie".
U kunt daarbij helpen, dus aarzel niet om u kennis over de familie reubsaet met mij te delen.

Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.

Wim ReubsaetWie ben ik?


"D'r Wim van d'r Nic van d'r Harie,
       witse waal, van d'r shoester!"
Nou dat ben ik dan, Wim Reubsaet, de zoon van Nicolaas Joseph Reubsaet (Nic) die weer een zoon is van Hendrik Joseph Reubsaet (Harie), die schoenmaker was, en die weer een zoon is van Pieter Joseph Reubsaet die eveneens schoenmaker was net als zijn broer Nicolaas Joseph Reubsaet die in Jabeek woonde.


Bij toeval ben ik in 2003 in de wereld van de genealogie, oftewel "stamboomonderzoek", terecht gekomen.
Via het internet kwam ik op een website die de stamboom van de familie Dohmen uit schinveld publiceerde. Mijn oma heet ook Dohmen dus de interesse was vlug gewekt. In deze stamboom kwam de naam van Pieter Joseph Reubsaet voor en de vermelding dat deze van Oirsbeek afkomstig was. Bij de gemeente Schinnen, waaronder de woonplaats Oirsbeek valt, heb ik stukken opgevraagd. Met die stukken ben ik begonnen om onze stamboom op te zetten.

Alle informatie die ik inmiddels heb verzameld staat in onze stamboom. Op deze website staan alleen gegevens die volgens Algemene Verordening Gegevensbescherming openbaar mogen zijn. Deze gegevens wil ik graag delen met iedereen die geļnteresseerd is.