Familie Reubsaet

In elke familie zijn er gebeurtenissen die in de herinnering blijven. Doorgaans geboorten, huwelijken en overlijden. Soms gebeurt er iets uitzonderlijks: immigratie, ongeluk, brand,
een militaire carrierre of een erfenis.
Vrolijke zaken, bijzondere zaken, maar ook treurige zaken. Het waren immers onze "familieleden" die dit hebben meegemaakt.
Hier een kleine verzameling verhalen en wetenswaardigheden die direct betrekking hebben op onze historie.

Natuurlijk is dit geen uitputtende opsomming. Er zijn nog enkele zaken die de moeite waard zijn om te vermelden maar waarvan we het fijne niet weten. Louis Reubsaet in Geulle haalde dagelijks water uit een bron. Soms speelde er kinderen bij de bron en werd het water troebel waarbij Louis zich liet horen.... Wie kent de anecdote en kan er meer over vertellen? Wie was deze Louis Reubsaet?

De hier verzamelde verhalen zijn onderzocht en gedocumenteerd. Soldaat Joannes wordt nog verder onderzocht. Interessant hierbij is wat het archief in Assen kan vertellen over Joannes Reubsaet (Rubsart) en zijn vrouw Cornelia van Berkhom

De Tijdlijn van 1590 t/m 1900, geeft een beeld wat er in de wereld en Nederland gebeurde ten tijde van het leven van onze voorouders.